BIJBANEN VOOR GEPENSIONEERDEN

DE DOORWERKERS

Gepensioneerde begeleiders voor scholen in de regio Drechtsteden

  • Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht
  • € 20,- per uur
  • 1 – 8 uur

Heeft u ervaring met lesgeven op een basisschool en heeft u kennis van leerobstakels? Lijkt het u leuk om leerlingen met leerproblematiek te begeleiden en bent u oplossingsgedreven? Dan zijn wij op zoek naar u!

Over onze opdrachtgever
Onze opdrachtgever is onderdeel van een Kindzorgcentrum. Zij geloven dat ieder kind/jongere optimale studieresultaten kan behalen. Soms moet je alleen leren hoe je moet leren of heb je hulp nodig op het gebied van rekenen, taal, lezen of spelling. Daarom helpen zij kinderen (PO) en jongeren (VO) om, zelfs met een leerobstakel, alles uit zichzelf te kunnen halen. Wij zijn volop in ontwikkeling en groei. Dit kunnen wij niet zonder onze experts die continu kennis vergaren over de laatste ontwikkelingen.

Wat gaat u doen
Als begeleider bent u meer dan alleen een vakinhoudelijke deskundige. U hebt oog voor de leerlingen en stelt hun hulpvraag centraal. Omdat u werkt met leerlingen doet u er alles aan om de begeleiding zo leuk mogelijk te maken. Daarbij durft u outside-the-box te denken en creatief te zijn. Want, hoe meer plezier de leerling heeft in leren, hoe beter het resultaat is! Samen met leerlingen werken aan succeservaringen is motiverend en verrijkend, zowel voor hen als voor u zelf.

Als begeleider geeft u begeleiding aan individuele leerlingen of kleine groepjes, vaak onder of na schooltijd. Ook stelt u begeleidingsplannen op en evalueert u het traject. U onderzoekt, observeert en stemt uw bevindingen af met de hoofdbehandelaar en uw collega’s. Ook zet u uzelf in om de kwaliteit van de begeleidingen te verbeteren waar nodig.

Herkent u zichzelf hierin en voelt u zich thuis in een organisatie die openstaat voor groei en verbetering? Dan zijn wij een match!

Werkdagen- en werktijden
U wordt in overleg ingezet. In de praktijk begeleidt u gemiddeld 1 uur per week kinderen op school. Naast de fysieke begeleiding voert u gesprekken en schrijft u verslagen. Zodra de voorbereiding van een opdracht begint wordt er duidelijk vooraf aangegeven hoeveel uur er staat voor deze opdracht.

Wat bieden we u
– naast de begeleidingstijd, krijgt u ook indirecte tijd, gesprekskosten,verslaglegging en eventuele parkeerkosten vergoed);
– Ondersteuning en supervisie door hoofdbehandelaren, waardoor u er nooit alleen voor staat;
– Contact met andere begeleiders door middel van intervisies, labeldagen en andere activiteiten;
– Jonge en ambitieuze organisatie die innovatie van onderwijs vooropstelt en die zich dagelijks inzet om begeleiding van leerlingen zo optimaal mogelijk vorm te geven;
– Afwisselende werkomgeving waarbij u contact hebt met zowel leerlingen, leerkrachten als ook ouders;
– Interessant aanbod aan cursussen en trainingen door de interne Academy, zodat u zich als Doorwerker kan blijven ontwikkelen

Functie-eisen

– ervaring met lesgeven op een basisschool (vereiste)
– Hbo+/ WO werk- en denkniveau, met relevante onderwijservaring of opleidingen/ cursussen (Remedial teaching/ Pabo met aanvullende cursussen of opleidingen/ Psychologie/ Orthopedagogiek)
-Kennis van leerobstakels
-Ervaring in de begeleiding van leerlingen (PO/VO)
-U denkt buiten de gebaande paden en weet op creatieve wijze leerlingen te betrekken en te motiveren
-U herkent jezelf in de kernwaarden: vooruitziend, oplossingsgedreven, betrokken, leuk en out of the box
– Gezien het werk op verschillende locaties/ scholen plaatsvindt is mobiliteit (door auto of OV) een pré
– woonachtig regio Drechtsteden

 

Bijzonderheden

Bent u geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan gemakkelijk door te klikken op de knop ‘reageren’. Zorg ervoor dat u een duidelijke motivatie mee stuurt en dat uw profiel voorzien is van uw eerdere ervaringen. Wij streven ernaar uw sollicitatie binnen 3 werkdagen te behandelen.

Doorwerkgever is een arbeidsbemiddelingsbureau voor gepensioneerden. Mocht u nog niet met (vroeg) pensioen zijn komt u helaas niet in aanmerking voor deze functie en verwijzen wij u graag door naar uitzendbureaus die zich richten op kandidaten tot pensioen.

25843

Think about yourself and discover your strong values.

Xelfer.me

Certified Coaches

Doorwerken na je pensioen

Benieuwd naar alle voordelen van de doorwerkregeling? Laat je naam en e-mailadres achter en lees er alles over in onze whitepaper.

You have Successfully Subscribed!