Sta stil -om- Vooruit te gaan

Xelfer Academy verzorgt trainingen voor Talkers en Coaches waarbij Talkers personen helpen bij de uitleg van een profilering en Coaches personen helpen bij hun ontwikkeling. Daarnaast bewaakt Xelfer Academy de kwaliteit van de Xelfer-methode en de Talkers en Coaches, die de methode gebruiken in hun dagelijkse praktijk.

 • Ben je in om een Talker te worden en mensen te helpen hun Xelfie te duiden?
 • Heb jij al affiniteit met het begeleiden van mens en organisatie en ben jij verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van het menselijk potentieel?
 • Ben je klaar voor het gebruik van een nieuwe, wetenschappelijk bewezen profilerings- en communicatietool?
 • Wil jij jezelf verder ontwikkelen, je toolbox vullen en met kandidaten en teams werken vanuit een sterke, diepgaande en toch makkelijk toepasbare methodiek?

In de cursussen van Xelfer word je op een enthousiaste en inzichtelijke manier meegenomen in de wereld van profileren, reflecteren, communiceren, coachen en (persoonlijke) ontwikkeling.

Wil je meer weten over de cursussen die Xelfer Academy verzorgt en gratis toegang krijgen tot ons Xelfer.me platform ga dan naar www.XelferAcademy.nl

GECERTIFICEERD TALKER

In deze training van één dag krijg je de tools om mensen te begeleiden bij het identificeren van hun sterke waarden. Door middel van een gesprek in ons automatisch boekingssysteem op ons platform help je mensen om een ​​Xelfie (persoonlijk profiel) aan te maken.

Lees verder

Hoe is de opleiding opgebouwd?

 • Theorie doornemen op ons e-learning platform
 • Een dag training, sterke waarden leren identificeren van een persoon plus gebruik van platform.
 • Maak een profielrapportage
 • Voor deze unieke leerervaring betaal je slechts 395 euro per trainee.

Voordelen van Xelfer voor een Talker:

 • Laagdrempelige manier om in contact te komen met kandidaten
 • Via een geautomatiseerd systeem bijdragen aan de Xelfie van de kandidaat.

Zelf je beschikbare uren kunnen aangeven in het systeem om gesprekken te voeren. Zodat kandidaten via een automatisch systeem aan jou als Talker worden gekoppeld.

CERTIFIED COACH

In drie trainingsdagen word je als professional getraind in de methodiek en alle onderdelen van Xelfer.

Lees verder

In deze opleiding leer je:

 • De theorieën achter de methodologie van Xelfer kennen
 • Hoe digitale profilering te verminderen en te interpreteren
 • Wat de 4 profielen inhouden, de samenhang tussen de profielen, hoe de profielen zich tot elkaar verhouden en hoe je feedback kunt geven?
 • Naast het herkennen van sterke waarden van mensen, leer je ook reflecteren in de omgevingen (werk – privé – vrije tijd).
 • Visualiseer (mogelijke) energielekken, creëer je bewustzijn en laat de kandidaat zien hoe hij/zij handelt wanneer hij/zij zijn potentieel optimaal benut.
 • Je krijgt waardevolle tools aangeboden waar je direct mee aan de slag kunt tijdens een profielgesprek en/of coachingsessie. Zodat je direct beweging creëert bij de kandidaat om actie te ondernemen en beoogde doelen/resultaten te behalen (procesgericht, van inzicht naar transitie naar actie)
 • Ervaar innovatieve coachingtechnieken om toe te voegen aan je gereedschapskist.

Hoe is de opleiding opgebouwd:

 1. Theorie doornemen op ons e-learning platform
 2. Twee opeenvolgende trainingsdagen. Op een zeer interactieve manier nemen we je dieper mee in de methodiek. Werk je ook deels met elkaar samen om het geleerde uit te proberen, te oefenen en aan te scherpen, met als resultaat dat je jezelf ook verder ontwikkelt en voldoende kennis en handvatten aangereikt krijgt om gecertificeerd coach te worden.
 3. Derde dag is een dag waarop we elkaar feedback geven en leren van onze ervaringen. Je maakt een rapport van een profiel. Het rapport laat duidelijk zien dat je de theorie achter de wetenschappelijke modellen begrijpt en hoe je deze toepast in de dagelijkse praktijk. Daarnaast laat je zien dat je op een integere en verantwoorde manier met de methodiek omgaat.

Gecertificeerde Coaches geven aan dat de werkwijze van Xelfer onderscheidend is en de kandidaten direct stimuleert om te bewegen en zich te ontwikkelen. De methodiek professionaliseert en ontwikkelt hun als coach verder.

‘Deze methode is een krachtige aanvulling op mijn vaardigheden en toolbox.’

‘Ik heb 25 jaar met een ander type profileringsscan gewerkt. Maar het werken met deze methodiek biedt veel meer genuanceerde profielen. Meerdere dimensies (voorkeuren, interesses, waarden en vaardigheden, ‘energielekken’).’

‘Eindelijk een tool die niet alleen inzicht geeft, maar ook aanzet tot actie. Maakt sterke waarden en persoonlijke ontwikkelpunten zichtbaar en benut potentieel op de juiste manier’

‘De profilering geeft inzicht in de huidige situatie, maar ook in de gewenste situatie. Op basis van deze inzichten coach ik kandidaten actief en motiveer ik ze om voor zichzelf en hun eigen welzijn te kiezen en een proactieve dialoog aan te gaan met hun omgeving. Zowel binnen werk als privé’

TEAMMAP

Bent u in uw rol betrokken bij een begeleidings-veranderingsproces in een organisatie? Dan is de Teammap ideaal om als tool te gebruiken. Het is perfect te combineren met andere coaching tools op het gebied van loopbaanontwikkeling, vitaliteit of persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder

 

TeamMap is een uitstekende tool om teams te helpen bij veranderingen, zoals nieuwe projecten, reorganisaties of werving. Door enige tijd te investeren in een TeamMap-proces, kun je ervoor zorgen dat het team op elkaar wordt afgestemd en rollen goed worden verdeeld op basis van kwaliteit en talent, en de verstandhouding tussen teamleden optimaliseren. Dit resulteert in verhoogde efficiëntie en goede communicatie en zorgt voor een optimale samenwerking in het bedrijf.

Bij uitstek geschikt voor teams die:

 • Uitdagende KPi’s heeft opgesteld
 • Een hoog stressniveau ervaren
 • Taken en verantwoordelijkheden willen vastleggen
 • Samenwerking en communicatie willen bevorderen
 • De dynamiek tussen de generaties willen vergroten

Om dit proces te kunnen borgen is het noodzakelijk gecertificeerd te zijn voor de Xelfer teammap.

Hoe werkt Teammap?

Allereerst vullen de teamleden ieder afzonderlijk de Xelfer-profilering in. Vervolgens bespreekt een coach van Xelfer de profilering apart met alle teamleden. Daarna volgt een gezamenlijke sessie, Teammap, om interesses en teamrollen te koppelen aan de gezamenlijk gestelde doelen. Met Teammap wordt onderandere duidelijk of de juiste mensen aan boord zijn om de doelstellingen te behalen en welke talenten er nog verborgen zitten. De TeamMap zorgt ervoor dat teamleden niet alleen inzicht krijgen in zichzelf, maar ook in andere teamleden. Kwaliteiten, ontwikkelmogelijkheden en valkuilen worden zowel van het team als van de individuele teamleden duidelijk.

Doorwerken na je pensioen

Benieuwd naar alle voordelen van de doorwerkregeling? Laat je naam en e-mailadres achter en lees er alles over in onze whitepaper.

You have Successfully Subscribed!